Twitter experimenteert met mute-functie in eigen app

Twitter is aan het experimenteren met een mogelijkheid om gebruikers te ‘muten’. Het dempen van gebruikers kon al wel in veel andere applicaties, maar de officiële applicatie van Twitter bood tot op heden deze mogelijkheid niet.

Het was al wel mogelijk om retweets van een bepaald persoon uit te schakelen, en binnenkort zal de Twitter applicatie ook de mute-functie voor gebruikers lanceren. Het is een veel gevraagde functie voor de officiële applicatie van Twitter. Twitter-applicaties als Plume, Ubersocial en TweetCaster bieden al langere tijd de mogelijkheid om gebruikers te dempen.

twitter mute

De mute-functie zorgt ervoor dat tweets en retweets van een bepaalde gebruiker niet weergegeven worden in je timeline, zonder dat diegene daar melding van krijgt. Het is nog niet bekend of je bij de officiële Twitter-applicatie in kan stellen, dat na een bepaalde tijd de mute-functie wordt opgeheven, of dat je hem handmatig moet verwijderen.

Aangezien Twitter al druk aan het testen is met de nieuwe mogelijkheid tot het dempen van gebruikers, is de verwachting dat het niet al te lang meer zal duren totdat Twitter de functie uitrolt naar de mobiele applicaties.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel