Active Launcher brengt launcher uit in Google Now-stijl

Een ontwikkelaar heeft een eerste testversie uitgebracht van Active Launcher. Active Launcher is een launcher waarbij het helemaal in de stijl van Google Now is weergegeven. Belangrijke dingen worden naar de voorgrond gebracht in Active Launcher, minder belangrijke dingen naar de achtergrond.

Op XDA is een ontwikkelaar druk bezig met een nieuwe launcher; genaamd Active Launcher. Active Launcher is nog niet te vinden in de Google Play Store omdat het zich in een beginfase vindt, maar is al wel voor degenen die het willen testen te downloaden. Omdat het hier gaat om een test-versie is het nog lang niet af en zullen er ongetwijfeld nog wel een aantal bugs in de launcher zitten.

Active Launcher

Desalniettemin geeft Active Launcher wel een eigen manier van werken aan. De ontwikkelaar geeft belangrijke informatie weer op de voorgrond. Dit alles is helemaal in de stijl van Google Now. De kaartenweergave laat onder andere de alarmtijd van de wekker zien en biedt een snelkoppeling naar de internetbrowser. Verder zijn ook belangrijke agenda-items op de eerste pagina te vinden. Tijdens onze test werkte de applicatie helaas niet optimaal en kon bijvoorbeeld de snelkoppeling naar de berichten-app en de contactenlijst niet geopend worden.

Onderaan is de zogenoemde app-drawer te vinden, ofwel de menuknop. Hiermee krijg je een hele waslijst aan applicaties die je hebt geïnstalleerd. Echter staan hier in deze versie nog wel alle systeem-toepassingen tussen, waar je eigenlijk niks te zoeken hebt. Hoewel wij nog even wachten op de definitieve versie, is het zeker het proberen waard. Mocht je Active Launcher geprobeerd hebben, horen we graag wat jij ervan vindt!

Active Launcher kan gedownload worden vanaf XDA en werkt op toestellen met Android 4.4 of hoger. Wel is de kans groot dat het ook voor eerdere Android-versies beschikbaar zal komen binnenkort.

 

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel