Google en Apple sluiten vrede over patenten

Google en Apple zijn met elkaar overeengekomen hun jarenlange strijd over patenten en smartphones te staken. Dat brachten de twee technologie bedrijven gisteren gezamenlijk naar buiten.

De overeenkomst betekent niet meteen dat de bedrijven elkaars patenten vrij mogen gebruiken. Maar Google en Apple willen wel samen gaan kijken hoe ze op sommige gebieden bestaande patenten kunnen hervormen. Met dit besluit komt een einde aan een jarenlange procedure en tal van rechtzaken. Apple was namelijk van mening dat Android smartphones inbreuk maakten op patenten van Apple. Op haar beurt deed Google hetzelfde. De bedrijven hebben de Amerikaanse rechtbank gevraagd alle lopende zaken te seponeren.

Een van de grootste zaken tussen Apple en Motorola (Google) begon in 2010, deze ging over de werking van mobiele telefoons op een 3G netwerk en een aantal andere patenten. Deze zaak werd uiteindelijk van tafel geveegd nog voordat het in de rechtbank ter sprake kwam in 2012 door gebrek aan bewijs van zowel Apple als Google.
Apple ligt voorlopig nog wel in de clinch met Samsung, daarover heeft Apple laten weten dat het door zal gaan met het voeren van rechtzaken tegen Samsung.

Foto: flickr.com/Ryanne lai

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel