Samsung brengt software-update uit voor Samsung Galaxy S4

De Samsung Galaxy S4 krijgt een software-update, met het versienummer XXUGNE5. De update verbetert het batterijverbruik en krijgt de zogenoemde kindermodus.

Samsung is bezig met het uitrollen van een software-update voor de Samsung Galaxy S4. De update met het versienummer XXUGNE5 is 130 MB groot en te downloaden via het programma Kies of OTA (over-the-air) via het toestel zelf.

In de update is de kindermodus toegevoegd waardoor een kindvriendelijke omgeving ontstaat. Hier kunnen bijvoorbeeld uit een gefilterde applicatie-winkel spelletjes gedownload worden, die speciaal bedoeld zijn voor kinderen. De kindermodus was eerder al te vinden in het nieuwe vlaggenschip van Samsung; de Samsung Galaxy S5.

Samsung Galaxy S4

Samsung belooft in de software-update ook een verbeterde energiebeheer. De accu van het toestel zou hierdoor langer mee moeten gaan dan voor de update. Verder heeft de interface van de Samsung Galaxy S4 een aantal lichte aanpassingen gekregen.

Daarnaast is de de dienst Samsung KNOX geüpdatet van versie 1.0 naar versie 2.0. Met Samsung Knox maak je een soort van beveiligde privé-omgeving binnen de smartphone. Samsung heeft de update al uitgebracht in Duitsland. De update voor Nederlandse bezitters van de Samsung Galaxy S4 zal niet lang meer op zich laten wachten.

Bron

Lees ook

Reageer op dit artikel