Android Weekoverzicht – #5

Al het nieuws van de afgelopen week samengevat in een bericht. In het Android Weekoverzicht kan je al het nieuws van die afgelopen week op je gemak teruglezen, voor als je het even niet allemaal bij hebt kunnen houden.

google chromecast header

Google Chromecast

Sinds deze week is de Google Chromecast niet meer alleen via de Google Play Store te bestellen. Diverse webwinkels in Nederland bieden de mediastick nu ook te koop aan. De verwachting is, dat het aantal verkopen van de Chromecast zeker op zal schroeven.

Deze week kwam de applicatie Spoticast uit. Met Spoticast kan muziek vanuit Spotify gestreamd worden naar de Google Chromecast.

Bright Weather Header

Het weer

Het weer kan sinds deze week via een nieuwe applicatie geraadpleegd worden. De maker van Plume en Beautiful Widgets heeft de applicatie Bright Weather uitgebracht als beta. De weer-app van de makers heeft veel weg van Yahoo Weather.

Verder brachten de Nederlandse ontwikkelaars van Weerplaza een nieuwe versie van hun weer-applicatie uit. Weerplaza heeft een compleet vernieuwde vormgeving gekregen, met een aantal nieuwe functies.

whatsapp header

WhatsApp

Ook deze week weer veel nieuws te melden over de berichtendienst WhatsApp. Op 6 mei werd bekend dat WhatsApp de aanval (terug-)opent op Snapchat. De kans bestaat dat WhatsApp bezig is met een functie, dat na een bepaalde tijd berichten verwijderd worden.

Een dag later werd een nieuwe beta-versie van WhatsApp uitgerold. Hierin waren ineens een aantal functies geschrapt.

9 mei kwam WhatsApp met een nieuwe versie van de applicatie uit. WhatsApp heeft een vernieuwde weergave van de contactpersonen gekregen, en heeft de eerder weggehaalde functies, weer teruggebracht.

Google Maps header

Google-apps

Google heeft een update uitgebracht voor Google Maps. Google Maps 8.0, zoals de nieuwe versie heet, maakt het weer mogelijk om snel stukken kaart offline op te slaan. Deze kaarten worden wel weer na dertig dagen verwijderd van de telefoon. Verder zijn er nog een aantal nieuwe mogelijkheden toegevoegd.

De camera-applicatie Google Camera heeft eveneens een update gekregen naar versie 2.1.042, met een aantal bugfixes en een nieuwe mogelijkheid om foto’s te schieten tijdens het filmen.

We schreven twee weken geleden al dat de Google Drive applicatie, op korte termijn, de mogelijkheid tot het bewerken van documenten zal verwijderen. Dat moment is van de week gekomen. Het bewerken van documenten en spreadsheets is niet meer mogelijk sinds de update die Google voor Google Drive van de week heeft uitgerold.

Vrijdag lekte de nieuwe interface uit voor het Android besturingssysteem. Hieruit is op te maken dat Google een radicale verandering doorvoert in het mobiele besturingssysteem Google Android.

Moederdag apps moeder htc-one m8 header

Moederdag

Vandaag is het moederdag! DroidApp heeft de leukste, handigste en beste applicaties op een rijtje gezet, speciaal voor moeders. Stiekem zitten er ook genoeg applicaties tussen voor de vaders. In het bericht vind je maar liefst 22 gratis applicaties, dus er zit zeker wat voor je tussen.

Duolingo

Interessante updates voor Android-apps

Diverse applicaties zijn van een update voorzien in de Play Store, of krijgen binnenkort een update. Waaronder de game Ingress. In de nieuwe versie van Ingress zijn nieuwe levels toegevoegd en nog een aantal extra functionaliteit.

Galerij-applicatie QuickPic krijgt een metamorfose. Het redesign van de foto-applicatie is al voorgesteld door de ontwikkelaar van de applicatie. De update voor QuickPic wordt verwacht binnen drie maanden en belooft veel nieuws.

Streaming radio-applicatie TuneIn Radio heeft het concept van de applicatie een grote update gegeven. De applicatie richt zich nu vooral ook op het sociale gedeelte, met het toevoegen van een soort van sociaal netwerk.

Naast een vernieuwde studio en vernieuwde website, is ook de Android-applicatie van RTL Nieuws voorzien van een update. De nieuwe applicatie van de nieuwszender brengt daarnaast een mogelijkheid tot het realtime volgen van nieuwsberichten.

Het platform voor het leren van talen, Duolingo, krijgt binnenkort een interessante update. Duolingo zal een conversatiemodus krijgen. Hiermee kunnen gesprekken gevoerd worden met andere deelnemers van Duolingo, en kunnen gebruikers nog sneller een andere taal leren.

Samsung Galaxy S3 header

Overig nieuws:

Lees ook

Reageer op dit artikel