Duolingo krijgt ‘conversatiemodus’

Het populaire online gratis leerplatform voor talen, Duolingo, krijgt een conversatiemodus. Daarmee moet het mogelijk worden om via gesprekken met andere gebruikers sneller een taal te leren. Maar de conversatiemodus in Duolingo gaat verder dan enkel het gesprek voeren.

Duolingo kent naast haar website ook een Android app waarmee je heel gemakkelijk andere talen kunt leren, in Nederland is dit enkel het Engels. Op dit moment kent Duolingo 5 miljoen actieve gebruikers die elke dag zo’n 30 minuten een nieuwe taal onder de knie proberen te krijgen.

Conversatiemodus

Een conversatie voeren met iemand in een taal welke je niet spreekt is voor de meeste mensen onbegonnen werk. Toch zegt oprichter en CEO Luis Von Ahn aan een functie te werken welke je zal helpen met het voeren van een gesprek in een onbekende taal. Je kunt tijdens de chat gebruik maken van een soort autocorrect waarmee terwijl je schrijft de juiste zinnen worden gevormd. Tevens kun je op de tekst van je chatpartner klikken waarna de woorden vertaald worden. “De betekenis kan misschien wat afwijken maar de zinnen zijn wel correct.” aldus Von Ahn tegen Nu.nl.

Duolingo Android conversatiemodus

Examens

Duolingo zal binnen enkele weken een app lanceren waarmee je een officieel certificaat kunt verdienen, over bijvoorbeeld je kennis van de Engelse taal. De examens voor deze certificaten zullen zo’n 20 euro gaan kosten en moeten de concurrentie aangaan met het internationale TOEFL (Test Of English as a Foreign Language). Met valsspelen zul je het examen niet halen, Duolingo wil namelijk gebruik gaan maken van de microfoon en camera in je smartphone om op die manier te voorkomen dat iemand je helpt. Verder zullen er medewerkers meekijken of alles goed verloopt en uiteindelijk ook het spraakgedeelte van het examen controleren.

Duolingo is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel