WhatsApp brengt update uit: beta-functies geschrapt

In de Google Play Store is een update te vinden van de populaire berichtendienst WhatsApp. De functies die we in een bèta-versie tegen kwamen, zijn in de nieuwe versie vrijwel allemaal geschrapt.

WhatsApp is geüpdatet naar versie 2.11.238. Meldingen kunnen nu verborgen worden wanneer groepsgesprekken gedempt worden. Daarnaast kunnen nu meerdere mediabestanden vanuit een conversatie verwijderd worden.

Het versturen van een geanimeerd hart was al mogelijk in de vorige beta-versie die verspreidt werd via de website van WhatsApp. Deze mogelijkheid is er nu ook in de nieuwe versie die in de Play Store te vinden is.

image

Toch zijn er een aantal functies uit de nieuwe versie van WhatsApp gehaald. Zo is de snelkoppeling naast het tekstveld verdwenen om snel een foto te sturen. Ook groepsgesprekken konden gedempt worden, waarbij er meer keuze was uit de tijd om te muten. Gesprekken konden in de beta-versie van WhatsApp gedempt worden tot een eeuw. In de nieuwe versie van WhatsApp is er enkel keuze uit acht uur of een week.

Gisteren werd duidelijk dat WhatsApp, Snapchat achterna gaat en op termijn ook de mogelijkheid zal bieden om berichten te verwijderen.

WhatsApp is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel