Chromecast vanaf vandaag niet meer alleen via Play Store te bestellen

Vanaf vandaag is de mediastick van Google, de Google Chromecast, niet alleen meer via de Google Play Store te verkrijgen. In Nederland kan de Chromecast vanaf nu op meer plaatsen aangeschaft worden. Sinds maart van dit jaar is de Chromecast in Nederland verkrijgbaar.

Google had tot voor kort enkel de Play Store als verkooppunt voor de Chromecast. Nu is de HDMI-stick voor het streamen ook verkrijgbaar bij de diverse webwinkels als MediaMarkt, Coolblue en bol.com. De Google Chromecast is sinds 19 maart verkrijgbaar in Nederland. De mediaspeler gaat als warme broodjes over de toonbank, zo werd een aantal weken geleden bekend.

Google Chromecast

Op 22 april werd bekend dat de Google Chromecast vanaf 5 mei ook bij webwinkels in de verkoop zou gaan. Bij de Play Store van Google kon enkel betaalt worden met creditcard. Omdat niet iedereen een creditcard heeft, wil Google wellicht op deze manier de verkoopcijfers van de Google Chromecast verder opschroeven.

Met de Google Chromecast is het mogelijk om content vanaf je smartphone, tablet of computer te streamen naar de televisie. Daarnaast kan de Chromecast ook in combinatie met de Google Chrome browser gebruikt worden als extra scherm, bijvoorbeeld tijdens het surfen op internet.

Lees ook

Reageer op dit artikel