Ingress lanceert update: meer levels en nieuwe mogelijkheden

Ingress maakt het spelen van de game nog aantrekkelijker. De update die er aan zit te komen voor het spel bevat een aantal nieuwe mogelijkheden, waaronder een verdubbeling van het aantal levels.

Augmented reality-game Ingress brengt in een update voor haar Android-applicatie een aantal nieuwe mogelijkheden met zich mee. Ingress had tot nu toe in totaal 8 levels, dat aantal is nu verdubbeld naar 16 levels. Bij een hoger level kunnen portals die verder weg liggen, bijgeladen worden, ook wel bekend als recharge. Daarbij krijgen spelers met een hoger niveau extra XM.

De Ultra Strike Weapons, waarmee een portal vernietigd kan worden, is nu voor elke Ingress-speler te gebruiken. Eerder was deze exclusief voor Motorola-toestellen beschikbaar. In de update voor Ingress kunnen verder meerdere items tegelijkertijd gedeeld worden met een Ingress-vriend. Met capsules kunnen dingen uit de inventaris in een keer gedropt worden, waarna de ander de spullen kan pakken.

Ingress

Wat is Ingress?

Ingress is augmented-reality game van voormalig Google-directeur John Hanke. De applicatie wordt uitgegeven door Niantic Labs, een onderdeel van Google. Ingress wil met de game mensen op een andere manier naar de omgeving laten kijken. Het spel is realtime met andere te spelen en speelt zich af in een virtuele wereld. Ingress bestaat uit twee groepen; Enlightened (groen) en Resistance (blauw). Het doel is om bepaalde portals van de andere kleur te slopen, en hier zelf je eigen portal van te maken. Ingress-spelers met dezelfde kleur, kunnen vervolgens dat portal beschermen met schilden, upgraden of gebruiken om velden aan te leggen. Velden bestaat uit een driehoek, verbonden met nog twee portals van dezelfde kleur. Portals zijn meestal (stand-)beelden, bezienswaardigheden, monumenten of andere objecten.

Door een portal te hacken kan je items krijgen, waarmee je vervolgens een ander portal aan kan vallen of juist je eigen portal beter kan beschermen. In het spel kom je de afkorting XM tegen, dit staat voor Exotic Matter. XM is je energie in het spel, eigenlijk je virtuele hart. Wanneer er in een omgeving veel portals bij elkaar zitten, vul je je energie weer aan. Middels een cube kan je ook weer nieuwe energie krijgen.

Het spel biedt nog veel meer dan hier beschreven, maar in een bericht is dit niet allemaal uit te leggen. Om het zelf te ervaren, kan je Ingress gratis uit de Play Store downloaden. De update wordt ieder moment verwacht.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel