Android Weekoverzicht – #4

Het weekoverzicht van deze week staat weer voor je klaar! De afgelopen week was er weer veel te melden rondom Android. Van updates voor de HTC One M8 tot een groot aantal Google-applicaties die een update hebben gekregen. Je leest al het nieuws van afgelopen week in dit weekoverzicht.

google drive sheets docs header

Google applicaties

Google heeft van de week een aantal van haar applicaties een update gegeven. Zo heeft Google Now nu de mogelijkheid gekregen om je geparkeerde auto terug te vinden, en herkent Google Keep vanaf nu teksten die in afbeeldingen te vinden zijn.

Google heeft ook twee ‘nieuwe’ applicaties in de Play Store gezet. Voor het aanmaken en bewerken van documenten kan de app Google Docs en Google Sheets gedownload worden. Gisteren werd wel duidelijk dat Google Drive de mogelijkheid tot het bewerken en aanmaken van documenten niet meer zal ondersteunen. Hiervoor zal de gebruiker ‘verplicht’ de nieuwe applicaties moeten downloaden.

De muziekdienst van Google, Play Music, heeft ook een update gekregen. Met Google Play Music kan nu een afspeellijst gemakkelijk gedeeld worden, waardoor Google met Play Music nog meer de strijd aan wil gaan met Spotify. Overigens heeft Spotify deze week haar vernieuwde Android-applicatie uitgebracht met een vernieuwd design.

header htc blinkfeed

HTC One M8

De HTC One M8 is vandaag precies een maand op de markt. Het toestel verkoopt goed als we de verschillende berichten hier en daar mogen geloven. Terecht, HTC heeft met de One M8 een geweldig toestel op de markt gebracht. Echter zit de concurrentie ook niet stil en doet Samsung goede zaken met de Samsung Galaxy S5, die na wat vertraging nu goed verkrijgbaar is.

Terug naar de HTC One M8; die heeft haar eerste grote software-update gekregen. In Duitsland is de uitrol van de update inmiddels begonnen en ook in Nederland zijn er al gebruikers die de firmware-update voor de HTC One M8 hebben ontvangen.

Daarnaast werd deze week bekend dat HTC de HTC One M7 en One M8 nog dit kwartaal van de nieuwste Android-versie zal voorzien; Android 4.4.3 KitKat. De roadmap met de updates voor de toestellen lekte deze week uit, en dat is stiekem toch wel goed nieuws voor de bezitters van de vlaggenschepen van HTC.

update lg g2 knock code header

Update LG G2

LG heeft een update uitgebracht voor de LG G2. De software-update voor de LG G2 bevat een aantal bug-fixes maar biedt verder de nieuwe beveiligings-methode Knock Code. De uitrol is van de week gestart in Duitsland, en Nederlandse gebruikers kunnen de update ook binnen zeer korte tijd downloaden. Alles over de update voor de LG G2, met Knock Code, lees je hier.

facebook messenger header

Facebook

Meerdere keren per week komt Facebook weer met content voor een nieuwsbericht. Facebook heeft afgelopen week haar chat-applicatie Facebook Messenger een update gegeven. In Facebook Messenger 5.0 is de gebruiksvriendelijkheid flink verbeterd.

Facebook bracht verder het nieuws naar buiten dat het meer privacy opties zal gaan bieden. Facebook staat niet bepaald bekend bij veel mensen, als een platform waar je gegevens helemaal veilig zijn. Met de nieuwe privacy-opties wil Facebook de gebruikers meer controle geven over hun data.

foursquare swarm header

Snapchat en Foursquare gooien het over een andere boeg

WhatsApp krijgt er een concurrent bij, als we Snapchat mogen geloven. Snapchat voegt in de update een aantal nieuwe mogelijkheden toe, zoals het chatten met andere gebruikers in Snapchat. Verder is ook de mogelijkheid tot videobellen toegevoegd aan Snapchat.

Locatiedienst Foursquare zal zich gaan voortzetten als digitale stadsgids, inchecken zal in Foursquare over een tijdje niet meer mogelijk zijn. Het ontdekken van interessante bezienswaardigheden en goede restaurants is in de toekomst mogelijk met Foursquare. De dienst, die toch vooral bekend staat om het inchecken op plaatsen waar je op dat moment bent, verdwijnt echter niet. Foursquare splitst haar applicaties, waarbij Foursquare zelf de stedengids zal gaan worden, en de nieuwe app Swarm het inchecken en sociale stuk zal gaan bieden.

anwb

Overig nieuws:

Lees ook

Reageer op dit artikel