Facebook Messenger 5.0 vrijgegeven voor Android

Facebook Messenger 5.0 is vrijgegeven voor Google Android. Tot vandaag was de applicatie enkel voor beta-testers toegankelijk, maar is nu voor iedereen beschikbaar. Facebook Messenger is na de update vooral gebruiksvriendelijker geworden. 

Nadat begin april de beta-testers al gebruik konden maken van de nieuwe functionaliteit in Facebook Messenger, is de nieuwste versie van de applicatie, versie 5.0, nu voor iedereen beschikbaar in de Google Play Store. Facebook Messenger 5.0 heeft een aantal snelkoppelingen toegevoegd aan de applicatie waardoor er snel een foto, spraakbericht of sticker gedeeld kan worden.

facebook messenger 5.0

 

Verder kan met een druk op de knop nu ook direct een foto geschoten worden, en die verstuurd worden naar de desbetreffende persoon. De snelkoppeling tot maken van een foto, vanuit het tekstveld, werd onlangs al geïntegreerd in de nieuwste versie van WhatsApp.

Video’s die gedeeld worden in een gesprek kunnen nu in de applicatie zelf bekeken worden, en hoeft de chat-app niet verlaten te worden. Ook kan nu vanuit de galerij-applicatie op de telefoon een video direct gedeeld worden. Echter meldt Facebook dat deze nieuwe video-functie enkel werkt op toestellen met Google Android 4.3 KitKat of hoger.

facebook messenger 5.0

Facebook Messenger 5.0 heeft verder de zoekfunctie nog verbeterd. Namen van contacten en groepen kunnen nu sneller gevonden worden. Ook stickers die je van andere personen ontvangt, kunnen nu met een druk op de knop voor later gebruik opgeslagen worden; iets wat Line Messenger vandaag ook mogelijk maakte met een update.

Facebook Messenger 5.0 is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel