Cyberlink komt met fotobewerker PhotoDirector voor Android

Het Taiwanese Cyberlink heeft een fotobewerker uitgebracht voor het Android besturingssysteem. De gratis applicatie was onlangs uitgebracht voor Android tablets, maar is nu ook te gebruiken op de smartphone. Cyberlink PhotoDirector wil zich met de camera-app onderscheiden van de andere fotobewerkers die er voor Android verkrijgbaar zijn.

PhotoDirector van het bedrijf Cyberlink richt zich niet alleen op het bewerken en optimaliseren van je foto’s, maar ook op hetgeen wat je erna met je foto’s wilt doen. Allereerst de bewerking van de foto’s zelf. Cyberlink meldt dat de applicatie in staat is ongewenste objecten of personen uit de foto te halen, zodat de foto nog mooier wordt. De applicatie biedt tevens een HDR-effect, waarmee bijvoorbeeld landschappen nog dramatischer over komen.

Cyberlink PhotoDirector Android

De fotobewerker PhotoDirector biedt verder de mogelijkheid om snel de juiste witbalans toe te passen op de foto en de helderheid, het contrast en de belichting aan te passen naar eigen hand. PhotoDirector kan tevens de verzadiging aanpassen waardoor de foto bijna letterlijk van het scherm spat. Verder zijn er nog een aantal effecten te gebruiken, die doen denken aan filters die je ook in Instagram kan vinden. Echter behoudt Cyberlink PhotoDirector de beeldverhouding, waar Instagram de foto vierkant maakt.

Cyberlink PhotoDirector Android

Het schieten van portretten met een smartphone moet met PhotoDirector nog aantrekkelijker worden, door de ‘Skin smoothing tool’. Met deze tool worden oneffenheden van de huid gladgestreken en komt de foto nog meer tot zijn recht. Foto’s kunnen direct vanuit de applicatie gedeeld worden met vrienden via Flickr, Facebook, Twitter en andere diensten.

Cyberlink PhotoDirector Android

Cyberlink PhotoDirector heeft de mogelijkheid tot het doen van een in-app aankoop. Na aanschaf is de applicatie reclame-vrij en kan het onbeperkt objecten verwijderen in een foto. Daarnaast kunnen beelden dan opgeslagen worden in een hogere kwaliteit van 2560 x 1920 pixels.

Cyberlink PhotoDirector is gratis te downloaden uit de Google Play Store. PhotoDirector is 34 MB groot en werkt vanaf toestellen met Android 4.1 Jelly Bean of hoger.

Lees ook

Reageer op dit artikel