‘HTC One M8 en HTC One M7 krijgen nog dit kwartaal Android 4.4.3’

Een doorgaans betrouwbare bron weet te melden dat de HTC One M8 en de voorloper, de HTC One M7, nog in het tweede kwartaal van 2014 een update zullen krijgen naar Android 4.4.3 KitKat. De update naar de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem zal volgens de bron al volgende maand uitgerold worden voor de HTC One M8. Ook van andere HTC toestellen is er meer bekend geworden over de uitrol van updates.

HTC zal nog dit kwartaal de HTC One M8 voorzien van een update naar Android 4.4.3 KitKat, dat meldt de bron llabfooter. Deze bron heeft een goede naam als het gaat om de informatie rondom updates, met name omtrent HTC. De insider meldt dat HTC in mei of uiterlijk juni de HTC One M8 zal voorzien van Android 4.4.3 KitKat. Uiteraard zal HTC hier ook haar HTC Sense 6.0 laag aan toevoegen.

htc update roadmap

De voorloper van de HTC One M8, de HTC One M7, zal ook een update krijgen naar Android 4.4.3 KitKat. Echter zal de M7 eerst een update krijgen naar Android 4.4.2 met HTC Sense 6.0. De uitrol daarvan staat gepland voor de maand mei-juni. In de periode juni-juli zal HTC voor de One M7 de Android 4.4.3 update uitbrengen, eveneens met Sense 6.0.

Door deze informatie lijkt HTC haar update-strategie flink te willen versnellen, en dus ook te verbeteren. Iets waar HTC met eerdere toestellen niet altijd even duidelijk mee omging.

htc update roadmap

De bron weet verder te melden dat de HTC-toestellen die in 2012 of begin 2013 zijn uitgebracht, geen software-updates meer zullen ontvangen. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld de HTC One X, HTC One X+, HTC One XL, HTC One S, HTC One SV en HTC One V. Over de HTC Desire 700 en HTC Desire 601 is er nog wel een kans op updates.

Hoewel de bron een naam heeft hoog te houden, meldt ook de bron dat er altijd geschoven kan worden met de data. Eerder maakte de Amerikaanse provider Sprint al bekend dat het de LG Google Nexus 5 ging voorzien van Android 4.4.3.

Lees ook

Reageer op dit artikel