HTC One M8 update naar Android 4.4.3 uitgebracht in Nederland (update)

HTC One M8 bezitters opgelet! In Nederland is HTC begonnen met de uitrol van de update naar Android 4.4.3 KitKat voor het vlaggenschip van HTC. De update naar Android 4.4.3 KitKat voor de HTC One M8 heeft versienummer 2.22.401.5 en bevat naast de update naar Android 4.4.3 nog een aantal andere nieuwe mogelijkheden.

Eindelijk is het moment aangebroken voor de HTC One M8 bezitters; de uitrol van de update naar Android 4.4.3 KitKat is begonnen in Nederland. Lange tijd moesten de Nederlandse bezitters van het vlaggenschip voor 2014 afwachten. De update bevat niet alleen de upgrade naar Android 4.4.3 KitKat maar bevat ook diverse beveiligingsupdates uit Android 4.4.4 KitKat. Gisteren werd bekend dat de HTC One M7 een soortgelijke update krijgt.

htc_onem8_update

In de changelog van de update naar de firmware v2.22.401.5 vinden we verder prestatieverbeteringen op het gebied van WiFi, Bluetooth en het mobiele netwerk. Ook zijn diverse systeem-applicaties voorzien van verbeteringen en eventuele vernieuwingen. Het gaat hierbij om de camera, de galerij, het menu met instellingen (met name op het gebied van batterijverbruik) en HTC Sync Manager.

htc_onem8_update2

Wijzigingen in de update voor de HTC One M8 vinden we ook terug in verbeteringen in HTC Sense. HTC heeft in de update de Boomsound-technologie onder handen genomen, de extreme energiebespaarmodus en de Motion Launch. De update naar Android 4.4.3 KitKat is inmiddels verspreid in Nederland en is 613.74MB groot. Het binnenhalen en installeren van de update kan middels OTA (over-the-air), dus via het toestel.

Vernieuwingen na update voor HTC One M8

Power to Give

Uiteraard hebben wij direct op onze HTC One M8 de update naar Android 4.4.3 KitKat geïnstalleerd. Een vernieuwing die we tegen kwamen was HTC Power To Give. Deze applicatie wordt desgewenst ingeschakeld wanneer het toestel aan de lader wordt gehangen en als je de HTC One M8 niet gebruikt. De rekenkracht van je smartphone helpt mee aan wetenschappelijk onderzoek, gericht op het vinden van oplossingen voor de grote vraagstukken van de wereld. Dit kan op het gebied van geneeskunde zijn, maar ook bijvoorbeeld rondom het milieu. HTC zegt hierover het volgende;

HTC Power To Give fungeert als middleware tussen een smartphone en verschillende onderzoeksprojecten, waardoor toepassingen van deze projecten kunnen worden uitgevoerd en met hun centrale servers kunnen communiceren.

Onderzoeksproblemen worden opgedeeld in talloze kleine taken en verdeeld via het netwerk aan smartphones. Als de app wordt uitgevoerd, wordt de benodigde projectsoftware gedownload en worden vervolgens de berekeningen beheerd die nodig zijn om de toebedeelde afzonderlijke taken te verwerken. Nadat dit is voltooid, worden de resultaten geüpload naar de servers van het centrale projectteam en wordt er een nieuwe taak toegewezen. Er wordt alleen rekenkracht gebruikt (d.w.z. de app is alleen actief) als de telefoon via Wi-Fi is verbonden en is aangesloten op een externe voedingsbron (bijvoorbeeld een stopcontact, pc of draadloze oplader).

htconem8_energie

Energiebeheer

Vanaf nu geeft de HTC One M8 je nog beter inzicht in welke applicaties meer energie verbruiken. Bij de weergave van het energieverbruik kan nu bekeken worden welke applicatie over het algemeen veel vraagt van je accu, maar ook welke applicatie het meest energie verbruikt wanneer het scherm aan of uit staat. Dit overzicht kan je vervolgens aanpassen aan een bepaalde periode; zoals het afgelopen uur, de afgelopen 2, 6 of 12 uur, gisteren, of de afgelopen twee dagen.

htc_onem8_bestandsbeheer

Bestandsbeheer

De HTC One M8 heeft een naast Power to Give nog een nieuwe applicatie erbij gekregen; bestandsbeheer. Voorheen moest je een alternatieve applicatie uit de Play Store downloaden als je inzicht wilde hebben in de bestanden die je hebt opgeslagen op je smartphone. Nu heeft HTC zelf een applicatie op het toestel geïnstalleerd waarmee je dit kunt doen. De bestanden worden gesorteerd op het soort geheugen, zoals telefoonopslag, SD-kaart en USB-opslag.

Naast de bovengenoemde opvallendste veranderingen, zijn er nog een aantal andere wijzigingen doorgevoerd in de update naar Android 4.4.3 voor de HTC One M8. Wanneer de notificatiebalk naar beneden geschoven wordt en de snelle instellingen geraadpleegd worden, is te zien dat het GPS-symbool iets veranderd is. Zijn jou nog (grote) wijzigingen, verbeteringen of vernieuwingen opgevallen aan de Android 4.4.3 KitKat update voor de HTC One M8?

Lees ook

Reageer op dit artikel