Uitrol Android 4.4.3 update voor HTC One (M7) begonnen

HTC is begonnen met het uitrollen van de Android 4.4.3 KitKat update voor de HTC One M7. In Roemenië en Slowakije hebben diverse bezitters van de HTC One de update naar de nieuwere Android-versie inmiddels binnen. De HTC One uit 2013 bevat ontvangt de Android-update nog een aantal andere verbeteringen in de update.

HTC is in Europa begonnen met de uitrol van Google Android 4.4.3 KitKat voor de HTC One M7. Als eerste zijn de bezitters van een One M7 in Slowakije en Roemenië de gelukkige, die de update kunnen installeren. De verwachting is, dat de update breder beschikbaar zal komen, zo ook richting Nederland en België. Hoewel Android 4.4.3 niet de nieuwste versie van Android is (dat is momenteel Android 4.4.4), heeft HTC toch de veiligheids-patches uit Android 4.4.4 in de update verwerkt. Een hiervan betreft een oplossing voor het OpenSSL Heartbleed lek.

Android 4.4.3 One m7

De update welke middels OTA (over-the-air, ofwel via het toestel) is te downloaden is circa 556 MB groot. Niet alleen wordt bij de update het toestel geüpgraded naar Android 4.4.3 KitKat, ook een aantal systeemapplicaties zijn voorzien van verbeteringen en enkele vernieuwingen. De toepassingen galerij, de camera en HTC Sync Manager zullen op de HTC One M7 vernieuwd worden. De HTC One M7 krijgt met de firmware-update versie 6.09.401.5.

Voor de HTC One M7 zal Android 4.4.3 KitKat niet de laatste update zijn voor het toestel. HTC beloofde eerder dat het vlaggenschip uit 2013 ook de update zal krijgen naar Android L. Wanneer de Android 4.4.3-update voor de HTC One M7 Nederland zal bereiken, is nog niet duidelijk. Eerder werd de update ook verspreid voor de HTC One M8, maar de Nederlandse bezitters van de HTC One M8 hebben nog steeds de update niet binnen.

Bron

Lees ook

Reageer op dit artikel