Uitzending Gemist krijgt ondersteuning voor Google Chromecast

De publieke omroep zal nog dit jaar ondersteuning toevoegen voor het streamen naar de Google Chromecast. Diensten zoals Uitzending Gemist zullen dan gecast kunnen worden naar de mediaspeler van Google, en weergegeven worden op de televisie.

Charlotte Geurink, woordvoerster van de NPO, heeft aan Tweakers laten weten dat het nog dit jaar ondersteuning zal gaan bieden voor de Google Chromecast. Een precieze datum is nog niet bekend voor de lancering, maar dit zal in ieder geval na de zomer zijn van dit jaar.

Google Chromecast

De NPO-applicatie die gratis in de Play Store te vinden is, krijgt de Chromecast ondersteuning, en ook de binnenkort beschikbare NPO+ streamingdienst zal ondersteuning krijgen voor de Google Chromecast. Uitzending Gemist is in de NPO-app te vinden, en zal haar streams aanbieden voor de Chromecast in een vrij lage resolutie, van maximaal 342p.

Naast de publieke omroep is ook televisiezender RTL bezig met het ontwikkelen van de ondersteuning voor de Google Chromecast.

Google biedt sinds 19 maart de Chromecast officieel in Nederland aan en zal vanaf 5 mei ook bij diverse webwinkels te koop zijn.

Lees ook

Reageer op dit artikel