Telegram 2.8: grote update brengt onwijs veel nieuwe mogelijkheden

De ontwikkelaar van Telegram heeft versie 2.8 uitgebracht. Telegram 2.8 heeft een lange lijst vol nieuwe mogelijkheden meegekregen. Foursquare-locaties, onderschriften, diverse verbeteringen en nog veel meer zijn er in Telegram 2.8 te vinden. Wij zetten alle nieuwe dingen van de chat-app op een rij.

Telegram 2.8

In de Play Store is Telegram 2.8 uitgerold. De nieuwe versie van de WhatsApp-tegenhanger is voorzien van een aardig lange changelog waarbij diverse nieuwe functies zijn toegevoegd aan de app. Alle nieuwe mogelijkheden en functies in Telegram 2.8 hebben we hieronder voor je op een rij gezet.

Groepchats

In de update van vandaag valt als eerst op ‘het migreren van groepchats naar Telegram’. Met deze functie wordt het mogelijk om groepchats die je bijvoorbeeld via WhatsApp voert, verder via Telegram te voeren. Het enige wat je hoeft te doen is een ‘invite link’ te delen in het WhatsApp groepsgesprek. Wanneer de ander Telegram heeft geïnstalleerd kan de ander direct op Telegram, samen met de rest van de groep, overgezet worden.

Telegram 2.8

Places / plaatsen

Telegram 2.8 laat je nu niet enkel meer je locatie delen. Je kan nu naast je locatie hier ook een specifieke locatie of bezienswaardigheid aan koppelen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de database van Foursquare. Wanneer de ander de locatie opent, kan diegene direct erheen navigeren met apps als Google Maps of HERE.

Telegram 2.8

Onderschriften

Vanaf nu is het in Telegram ook mogelijk een onderschrift toe te voegen aan je foto. WhatsApp integreerde een foto onderschrift in september, en nu is de beurt aan Telegram. Telegram doet dit echter wel op een stuk onlogischere wijze. Wanneer je een foto stuurt vanuit de galerij, krijg je de optie niet te zien. Wanneer je een foto vanuit Telegram inlaadt, dien je op de T te drukken waarna je het onderschrift kunt typen.

Telegram 2.8

Wel is het zo dat op eerdere versies van Telegram het onderschrift niet weergegeven wordt. Daarbij wordt het onderschrift ook op dit moment nog niet ondersteund door de desktop-versie van Telegram.

Spraakbericht

Vanaf nu kan je zien of iemand anders je spraakbericht, of je audio-boodschap wel heeft beluisterd. Waneer er een kleine stip is te zien, betekent dit dat de ander jouw audiofragment nog niet heeft beluisterd.

Telegram 2.8

Slimme meldingen

De smart notifications, ofwel slimme meldingen, zijn een welkome aanvulling in Telegram 2.8. Helemaal klaar met die constante stroom van notificaties door chatgroepen? Of de dubbele notificaties op je smartphone terwijl je op je desktop aan het chatten bent met diezelfde contactpersoon? Ook daar heeft Telegram aan gedacht vanaf nu krijg je alleen nog notificaties wanneer dat nodig is.

Telegram 2.8

Stickers en emoji

Tot slot vinden we bij het scherm met emoticons nu een extra tabblad. Vanaf nu krijg je ook de mogelijkheid om Telegram stickers te kiezen. Voorheen kreeg je alleen bij het invullen van een bepaalde emoji een pop-up weergave waarbij je kon kiezen om een sticker te sturen, nu kan je dus in een apart tabblad alle beschikbare stickers vinden en versturen.

Telegram update

Telegram bracht onlangs nog Telegram 2.7 uit. In deze versie werden link-previews toegevoegd en nog diverse andere functies. Telegram probeert er alles aan te doen om WhatsApp de hete adem te laten voelen. Welke chat-app is jouw favoriet? Hier op de redactie zijn we in ieder geval intensief gebruiker van Telegram.

De nieuwste versie, Telegram 2.8, kan je gratis downloaden via onderstaande button uit de Google Play Store.

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar: Telegram FZ-LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel