Telegram maakt nieuwe cijfers bekend: 100 miljoen actieve gebruikers

De berichtendienst Telegram heeft zojuist nieuwe cijfers naar buiten gebracht over het aantal actieve gebruikers en het aantal berichten dat dagelijks wordt afgeleverd. Ook maakte de chat-app bekend hoeveel nieuwe gebruikers iedere dag zich aanmelden voor het alternatief voor WhatsApp. Telegram wint nog altijd aan populariteit.

Telegram cijfers

Tweeënhalf jaar geleden werd Telegram uitgebracht. Het moest een cross-platform alternatief zijn voor WhatsApp. Telegram heeft zojuist cijfers naar buiten gebracht over het aantal actieve gebruikers en daarbij heeft het bekend gemaakt dat inmiddels meer dan 100 miljoen mensen maandelijks actief de dienst gebruiken. Daarbij neemt het aantal gebruikers nog altijd toe met 350 duizend per dag, zo meldt Telegram.

Telegram gebruikers

15 miljard berichten

Telegram weet ook te melden dat het iedere dag 15 miljard Telegram-berichten aflevert. Dit is een stijging vergeleken met eerdere cijfers. Pavel Durov, de bedenker van Telegram, gaf in september 2015 nog aan dat er maandelijks 12 miljard berichten werden afgeleverd. In augustus was dit 10 miljard en in december 2014 was dit nog ‘slechts’ 1 miljard. WhatsApp verwelkomde begin februari de 1 miljardste gebruiker, waardoor Telegram nog altijd kleiner is dan WhatsApp.

Telegram cijfers februari 2016

Telegram biedt verschillende interessante opties, zo is er een riante keuze aan stickers en kan je snel en gemakkelijk een GIF’je versturen naar de ander. Daarnaast kan je DroidApp op Telegram volgen. Hoe? Via deze link.

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel