Telegram 3.3.0: update laat je supergroepen maken met 1000 personen

Telegram is één van de alternatieven voor WhatsApp en komt nu met nieuwe functies in de update. Vanaf nu kunnen extra grote groepen aangemaakt worden. De zogenoemde supergroepen kunnen maximaal 1000 deelnemers bevatten en zijn een stuk groter dan de huidige groepsgesprekken. De update brengt echter meer mogelijkheden naar de Android-app.

Telegram

Telegram rolt vanaf nu een interessante update uit voor de Android-app. Groepsgesprekken konden tot nu toe maximaal 200 deelnemers bevatten, maar vanaf nu kunnen 1000 personen meedoen aan de supergroepen. Wanneer je de 200 personen hebt bereikt kan je in het menu van de groep als beheerder upgraden naar een supergroep.

Telegram supergroep

Supergroep

De supergroepen zijn volgens Telegram geoptimaliseerd voor flink gebruik zodat alle berichten snel ingeladen worden.  Nieuwe leden die toegevoegd worden aan een groep kunnen de gehele berichtengeschiedenis teruglezen. Daarnaast kan iedereen zijn of haar eigen bericht verwijderen, zodat ook anderen deze niet meer kunnen lezen.

Een voordeel van de supergroepen in Telegram is dat meldingen standaard uitgeschakeld staan, zodat je niet overspoeld wordt met talloze notificaties. Vanaf nu kunnen ook beheerders aangewezen worden in een groepschat. Beheerders kunnen mensen toevoegen en verwijderen uit een groepsgesprek en de naam en de foto veranderen van de groep.

Telegram delen

Sneller delen

In gesprekken kunnen voortaan Android-gebruikers van Telegram ook sneller een bericht of foto delen via Telegram. Bij het desbetreffende bericht of mediabestand verschijnt dan een speciaal icoontje waarna je rechtstreeks een menu krijgt met Telegram-contactpersonen.

Volg DroidApp op Telegram

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar: Telegram FZ-LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel