Telecomwinkels The Phone House en Typhone vragen faillissement aan

Een mogelijk nieuwe klap in het Nederlandse winkelstraatbeeld. De telecomwinkel The Phone House heeft faillissement aangevraagd. Daarbij betreft de aanvraag ook de webwinkel Typhone, dat onderdeel uitmaakt van The Phone House. Eigenaar Relevant Holdings nam eerder nog Dixons en MyCom over.

The Phone House

Eén van de grootste telecomwinkels in Nederland staat op de rand van de afgrond. Het moederbedrijf, Relevant Holdings, heeft een faillissementsaanvraag gedaan voor The Phone House in Nederland. Het bedrijf verkeert in zwaar weer en boekt slechte resultaten. Het bedrijf heeft in de afgelopen tijd geïnvesteerd in de systemen en in de uitstraling van de winkels, maar dit heeft niet voor het gewenste effect gezorgd.

De aanpassing van de Wet op het Financieel Toezicht (WFT) zou eveneens van invloed zijn op de resultaten van The Phone House. Sinds 1 februari verkoopt Coolblue al geen mobiele abonnementen meer, omdat dit teveel complexiteit zou opleveren voor zowel de koper als de verkoper. Ook is de concurrentie in de telecomwereld enorm.

Voor zeventig Phone House winkels in Nederland wordt nu het faillissement aangevraagd. Voor de overige franchise-ondernemingen geldt de aanvraag niet, zo meldt The Phone House Nunspeet. Het hoofdkantoor zou wel betrokken zijn voor de aanvraag en ook webwinkel Typhone wordt genoemd in de aanvraag. De eigenaar van het bedrijf nam in 2015 de noodlijdende winkelketens Dixons, MyCom en iCentre over. De winkels van The Phone House zouden volgens de berichten voorlopig wel open blijven.

Foto header via The Phone House

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel