Tikkie-app telt 3 miljoen gebruikers; interessante statistieken

ABN Amro heeft bekend gemaakt dat het nog altijd erg goed gaat met terugbetaal-app Tikkie. De applicatie wordt volgens de bank door meer dan drie miljoen gebruikers gebruikt. De app is niet alleen voor ABN Amro klanten beschikbaar.

Tikkie app stijgt naar 3 miljoen gebruikers

Twee jaar geleden introduceerde ABN Amro Tikkie, een applicatie die het terugbetalen en onderling betalen een stuk makkelijker moet maken. De bank heeft nu bekend gemaakt dat de betaaldienst inmiddels 3 miljoen gebruikers telt. Vorig jaar augustus doorbrak de app de grens van twee miljoen gebruikers.

ABN Amro laat verder weten dat de meeste betalingen plaatsvinden op maandag. Een gemiddelde transactie bedraagt 30 euro en er is sinds de introductie in totaal voor meer dan 1 miljard euro via Tikkie betaald. Tikkies worden ook steeds sneller betaald. Tachtig procent van de betaalverzoeken wordt binnen een halve dag betaald, 87 procent binnen een dag. Bij 10 procent van de betaalverzoeken worden deze binnen een minuut voldaan.

Tikkie is weliswaar een dienst van ABN Amro. De applicatie is voor iedereen te gebruiken, bij welke bank je ook zit. Aan het gebruik zijn geen kosten verbonden. De betaling verloopt via iDeal, via de betaalomgeving van je eigen bank. De ontvanger hoeft de Tikkie app zelf niet te hebben.

Tikkie
Tikkie
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel