Todoist update: nieuwe Smart Schedule functie laat je ‘slimmer’ taken uitstellen

Todoist zou je voor bijna alles kunnen gebruiken, of het nou is voor welke boodschappen je nog moet halen of een mailtje dat nog dezelfde dag verstuurd moet worden. En net zoals bijna elke andere app krijgt Todoist regelmatig updates met nieuwe functies. De nieuwe functie Smart Schedule maakt het mogelijk om op een slimme manier een taak uit te stellen.

Todoist Smart Schedule

Een probleem dat ik vaak zelf zie is dat ik plan om een artikel te gaan schrijven, maar deze plannen dan vaak toch doorschuif naar de volgende dag of later die week. Todoist weet als geen ander dat we graag taken uitstellen en heeft dan ook een nieuwe functie gelanceerd genaamd ‘Smart Schedule’, wat ik persoonlijk een erg interessante functie vind.

De functie maakt gebruik van artificial intelligence, wat betekent dat de app zal gaan leren van je gedrag en je daarop een aanbeveling zal doen wanneer je de taak het beste zou kunnen afronden. De app zal daarnaast ook nog eens kijken naar hoe belangrijk de taak daadwerkelijk is, je opkomende rooster van de dag en je wekelijkse goal die je wilt behalen. Ten slotte houdt Todoist ook nog de weekdagen gescheiden van de dagen in het weekend.

Todoist Smart Schedule

De belangrijkste taak van de ‘Smart Schedule’ functie is om de taken die al afgerond hadden moeten zijn opnieuw in te roosteren, dit kan gemakkelijk gedaan worden in grotere groepen taken tegelijk. Daarnaast zal de functie ook helpen met het inroosteren van bestaande taken waarvoor nog geen einddatum is gezet.

Beschikbaarheid

Nog iets leuks aan de nieuwe functie is dat het hoe langer je hem zal gebruiken, hoe beter hij zal gaan werken. Ook geeft de app advies over wanneer je iets zou kunnen doen, zoals het inplannen van shoppen in het weekend. Deze functie is beschikbaar in de nieuwste versie van de app, die nu beschikbaar is in de Google Play Store.

Todoist: To-do list & Planner
Todoist: To-do list & Planner
Ontwikkelaar: Doist
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel