Top 2000: volg met deze twee handige apps de lijst van Radio 2

NPO Radio 2 zendt vanaf eerste kerstdag weer de jaarlijkse hitlijst uit; de Top 2000. De hitlijst wordt samengesteld door de vele luisteraars die ieder jaar er weer een werk van maken om een mooie lijst samen te stellen. We zetten de beste Top 2000 apps voor je op een rij.

Top 2000 apps

De Top 2000 gaat op 1e kerstdag weer van start. Tot en met de jaarwisseling hoor je de hele dag en nacht de beste hits van toen en nu. Natuurlijk kun je thuis of in de auto de radio aanzetten om te genieten van de radio, maar wil je écht overal genieten van de Top 2000, dan kan dat op nog een aantal manieren. Daarnaast weet je precies wanneer jouw favoriete liedje wordt afgespeeld. We zetten de beste manieren om de Top 2000 te volgen voor je op een rij.

Radio 2 app

Radio 2 app

De NPO Radio 2 app van de NPO zelf is natuurlijk de beste manier om de Top 2000 te volgen. Vanuit de app kun je direct de zender streamen, en daarbij is er sinds enige tijd ondersteuning voor de Chromecast. Zo kun je hem direct casten naar je televisie of naar een ander apparaat welke ondersteuning heeft voor de Chromecast van Google. Via de Radio 2 app kun je ook direct een berichtje sturen naar de studio en je ziet welke track op dit moment afgespeeld wordt. Er is ook een optie in de navigatiebalk te vinden voor de Top 2000. Deze linkt dan weer naar de mobiele website van de Top 2000. Daar kun je bekijken op welke plek jouw favoriete nummer staat en hierbij sorteren op bijvoorbeeld jaar.

NPO Radio 2
NPO Radio 2
Ontwikkelaar: NPO
Prijs: Gratis

Top 2000 lijst

Top 2000 database

De app Top 2000 database laat je niet alleen de hitlijst van dit jaar zien, maar ook van de voorgaande jaren, van 1999 tot nu. Je kunt in deze applicatie verschillende opties gebruiken. Je kunt de playlist bekijken van welke platen je op een bepaalde dag tussen bepaalde tijden hoort, zien wie de dj is en wat de positie van dit jaar en van vorig jaar was. Natuurlijk kun je ook de zoekfunctie gebruiken en zoeken naar je favoriete artiest of nummer. De app laat ook interessante statistieken zien zoals de hoeveelheid nieuwe nummers, nummers die terug zijn gekomen en meer.

Top 2000 app

Een functie die zeker interessant is, is het venster van het nummer zelf. Je kunt hier in een oogopslag de interessante details bekijken. Denk aan de notering (ook die van voorgaande jaren) en is er integratie van Spotify. Hiermee kun je het nummer als preview luisteren. Spotify Premium gebruikers kunnen het hele nummer via de app beluisteren. Dankzij de integratie van MusixMatch kun je direct de songtekst erbij pakken en je kunt ook een notificatie instellen als het nummer op de radio komt.

Top 2000 Database
Top 2000 Database
Ontwikkelaar: Calaris
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel