Trilstand van je smartphone krijgt upgrade tegen zakkenrollers

Tenminste als het aan het Zweedse Ericsson ligt, zij werken aan een techniek die moet herkennen of de eigenaar het toestel pakt of een wildvreemde. Het bedrijf zegt dat de techniek een bescherming moet geven tegen zakkenrollerij.

Bzzzt bzzzt

Ericsson wil smartphones in de toekomst nog slimmer maken met sensoren die kunnen meten of de eigenaar het toestel pakt of iemand anders. Om dit te laten werken zijn betere omgevingssensoren en hartslagsensoren nodig. Heeft iemand anders je smartphone te pakken, dan zal het mobieltje hard gaan trillen om je aandacht te trekken. Door het trillen moet het voor degene die het toestel probeert te grijpen moeilijk worden om de telefoon nog vast te houden.

Naast diefstalpreventie zou de functie ook nog kunnen helpen als het toestel dreigt te vallen uit jas of broekzak. Ericsson noemt de nieuwe technologie adaptieve wrijving. Voor het zover is moet het toestel natuurlijk wel leren wat er in welke situatie normaal gesproken gebeurt. Daarna kan het afwijkingen in het gebruikspatroon detecteren.

Of smartphonefabrikanten geïnteresseerd zijn in de technologie of dat zij zelf al een soortgelijk iets ontwikkelen is niet duidelijk. Met de stijgende prijzen onder high-end smartphones is een methode om diefstal tegen te gaan wel een geruststellende gedachte.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel