Tuinvogeltelling 2018: tel mee met de hulp van de Vogeltelling app

De Tuinvogeltelling 2018 gaat dit weekend weer van start. Gedurende het weekend kun je de Vogelbescherming helpen met het krijgen van inzicht van vogelsoorten in Nederland. De Tuinvogels app kan je hierbij helpen.

Tuinvogeltelling 2018

Ieder jaar wordt in Nederland de Tuinvogeltelling georganiseerd door de Vogelbescherming. Met de jaarlijkse tellingen wil de Vogelbescherming inzichtelijk krijgen hoe het gesteld staat met de vogelsoorten in ons land. Iedereen mag meedoen; het maakt niet uit of je ze in de tuin telt of vanaf je balkon.

In het weekend van 28 en 29 januari 2018 wordt er dit jaar weer geteld. Je hoeft niet het hele weekend ervoor uit te trekken, maar eenmalig een half uurtje. In deze dertig minuten kun je de telling bijhouden op papier, of in de Vogeltelling app.

Handig van de app is daarbij dat je direct wat meer informatie krijgt over een vogel en ook sneller vogels kunt herkennen. Tot slot geeft de Tuinvogels app je geluiden en video’s van een vogel, zodat je hem nog beter kunt bekijken. In totaal zijn er 93 verschillende vogelsoorten te vinden in de applicatie.

Downloaden

Wil je aan de slag met het tellen van de vogels in je tuin? Dan kun je via onderstaande button de Tuinvogels app downloaden voor op je Android-toestel.

Tuinvogels
Tuinvogels
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel