Tuinvogeltelling 2017: tel mee via de Tuinvogels app

Dit weekend kun je weer achter het raam gaan zitten en de vogels in je tuin tellen voor de Nationale Tuinvogeltelling 2017. Nog makkelijker je telling bijhouden en doorgeven kan via de Tuinvogels app.

Tuinvogeltelling 2017

In het weekend van zaterdag 28 en zondag 29 januari is het weer de Nationale Tuinvogeltelling. Tijdens het weekend dien je een half uur je tuin of balkon te observeren op het bezoek van vogels. Met de vogeltelling wil de Vogelbescherming inzicht krijgen in de aanwezigheid van vogels in Nederland.

Tuinvogels app

Tuinvogels app

Met de Tuinvogels app van de Vogelbescherming kan je direct je telling insturen en doorgeven. Handig aan de app is dat je direct plaatjes ziet waarbij je een vogel kunt opzoeken, mocht je twijfelen. Nog handiger is dat bij iedere vogel een filmpje beschikbaar is, waarmee je bijvoorbeeld de vogel kunt herkennen. Ook kan je het geluid van de desbetreffende vogel direct vanuit de app afspelen.

Via een andere optie in de Tuinvogels app kan je direct je telling starten. Ook vanuit de pagina van de desbetreffende vogel kan je bovenin op het plusje drukken om deze toe te voegen aan je tellijst.

Tuinvogels app

Downloaden

Wil je meedoen aan de Vogeltelling 2017, dan kan je de applicatie gratis downloaden uit de Play Store via onderstaande button. iOS gebruikers kunnen de app downloaden uit de App Store. Buiten het weekend van Nationale Vogeltelling 2017 kun je ook je tellingen van tuinvogels gewoon doorgeven.

Tuinvogels
Tuinvogels
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel