Twitpic trekt stekker uit fotodienst

Zojuist is bekend geworden dat de fotodienst Twitpic de stekker uit de dienst trekt. Eind deze maand al zal de foto-hosting website niet meer te gebruiken zijn. Veel Twitter-applicaties voor Android maken gebruik van de mogelijkheid om foto’s te delen via de service van Twitpic.

De bedenkers van fotodienst Twitpic hebben zojuist bekend gemaakt dat het de deuren zal sluiten. 25 september zal het doek vallen voor de website die tot voor kort nog erg populair was onder de Twitter-gebruikers. Volgens de bedenkers van de dienst komt de sluiting van de dienst onverwacht, maar is het noodzakelijk.

Twitter heeft volgens de bedenkers van Twitpic een paar weken geleden contact opgenomen met de fotodienst. Twitter maakte duidelijk dat de naam van het bedrijf inbreuk maakt op de handelsnaam van het sociale netwerk met de vogel. Wanneer er geen actie ondernomen zou worden, zou Twitter de dienst Twitpic de toegang tot de Twitter API ontzeggen.

Twitpic werd in 2008 opgericht en in 2009 werd de naam geregistreerd. Volgens de makers van Twitpic heeft het te weinig in huis om tegen het sociale netwerk zich te verdedigen. In de komende dagen zal een export-tool voor de gebruikers van Twitpic beschikbaar komen, waarmee de gebruikers hun foto’s en video’s die ze eerder geplaatst hebben kunnen downloaden. Diverse Twitter-applicaties zoals TweetCaster en Plume bieden de mogelijkheid om foto’s te uploaden naar de fotodienst Twitpic.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel