Twitter gaat automatisch tweets vertalen

Twitter heeft een nieuwe en handige functie toegevoegd aan haar sociale netwerk, namelijk het automatisch vertalen van tweets. Hoe dat werkt, leggen we je graag uit!

Twitter heeft in samenwerking met zoekmachine Bing een vertaalfunctie opgenomen in zowel Twitter voor web als haar applicatie Tweetdeck. Maar ook voor de Android en iOS cliënt van Twitter. Dat kondigde Twitter vanavond aan in, hoe kan het ook anders, een tweet.

Hoe werkt het?

Eigenlijk hoef je vrijwel niets te doen voor het inschakelen van deze functie, standaard staat deze namelijk al geactiveerd. Je kunt de vertaalfunctie uitschakelen door naar je account instellingen te gaan op Twitter en het vinkje bij “Tweetvertalingen weergeven” weg te halen. In de webversie vind je bij iedere anderstalige tweet een wereldbolletje in de rechterbovenhoek, hiermee kun je de betreffende tweet vertalen. In de Android app wordt dit weergegeven onder een tweet zoals je in het voorbeeld kunt zien.

twitter-translate

 

Maak je gebruik van een andere Twitterclient dan kun je mogelijk geen gebruik maken van deze functie. De originele Twitter applicatie download je natuurlijk vanuit de Google Play Store.

Twitter
Twitter
Ontwikkelaar: Twitter, Inc.
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel