Twitter vraagt gebruikers om wachtwoord onmiddellijk te wijzigen

Twitter heeft gebruikers gevraagd wachtwoorden te wijzigen nadat aan het licht kwam dat deze niet versleuteld werden opgeslagen. Om uit te sluiten dat deze gegevens gebruikt kunnen worden vraagt Twitter aan al haar 330 miljoen accounts het wachtwoord te wijzigen.

Zonder versleuteling gelogd

Twitter heeft vastgesteld dat een systeem per ongeluk niet versleutelde wachtwoorden opgeslagen in een logbestand. Daardoor bestaat een mogelijkheid dat medewerkers van het bedrijf deze wachtwoorden hebben gezien. Om misbruik van Twitter accounts uit te sluiten neemt het bedrijf haar verantwoordelijkheid en vraagt gebruikers het wachtwoord te wijzigen.

Twitter kon niet vertellen van hoeveel accounts het wachtwoord is ingezien. Het vastleggen van verzonden gegevens in een log helpt ontwikkelaars vaak producten te verbeteren of problemen te signaleren. In dit specifieke geval had het wachtwoord eerst versleuteld moeten worden voordat deze werd opgeslagen in een logbestand. In plaats daarvan werd het wachtwoord te vroeg geschreven in het bestand waardoor de versleuteling nog niet had plaatsgevonden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel