Twitter met ondersteuning voor Android Wear uitgebracht

Het sociale netwerk Twitter heeft een nieuwe beta-versie uitgebracht van haar Android-applicatie. In deze versie is de ondersteuning toegevoegd voor Android Wear, waardoor je via je smartwatch op de hoogte kan blijven van gebeurtenissen op het sociale netwerk.

Steeds meer applicaties krijgen ondersteuning voor de wearables met Android Wear. Onlangs bracht de berichtendienst WhatsApp de ondersteuning al voor Android Wear, en nu is ook de beurt aan Twitter. Op je smartwatch krijg je meldingen binnen van nieuwe volgers en mentions op Twitter.

Twitter Android Wear

De mogelijkheden met betrekking tot de Android Wear-integratie in Twitter zijn nog niet heel uitgebreid. Zoals gezegd krijg je op je horloge een melding bij een nieuwe volger. Vanaf je wearable kan je vervolgens diegene terug volgen. Bij een nieuwe reactie, een zogenoemde mention, kan je er voor kiezen om te reageren. Echter gaat dit niet middels spraakinvoer, maar zal een opstelvenster voor een nieuwe tweet geopend worden op je telefoon.

Onlangs bracht Twitter-app Talon al de ondersteuning voor Android Wear. Een andere applicatie, genaamd Bunting, heeft speciaal voor Android Wear een uitgebreide Twitter-applicatie uitgebracht.

Twitter heeft de ondersteuning voor Android Wear nog niet uitgebracht in de definitieve versie, maar biedt de mogelijkheid inmiddels wel in de beta-versie van de applicatie. Wanneer de functie volledig is getest zal het niet ondenkbaar zijn dat de integratie voor Android Wear ook naar de definitieve versie in de Play Store zal worden uitgebracht.

De huidige versie van de Twitter-applicatie kan je hieronder downloaden uit de Google Play Store.

Twitter
Twitter
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Bron

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel