Twitter gaat retweet-functie vernieuwen

Twitter gaat de retweet-functie in de mobiele apps vernieuwen. Op deze manier moet het allemaal wat duidelijker en fijner werken.

Twitter gaat de retweet-functionaliteit veranderen. Vanaf nu is de nieuwe functie te vinden op iPhone en op de website, naar Android komt het in de komende weken. Bij de nieuwe manier van het zogenoemde ‘quote retweeten’ hoef je niet meer het hele bericht aan te passen, maar kan je gewoon je eigen opmerking bijvoegen.

twitter retweet

De tweet die je wilt quoten, zal ingesloten worden bij jouw opmerking, waardoor de tekst van de tweet niet aangepast kan worden. Er zijn diverse redenen te noemen waarom de nieuwe retweet-functionaliteit in Twitter handig is. Vaak zag het er rommelig uit of werden tweets niet in volledige context weergegeven. Nu kan je je reactie uitgebreider neerzetten. Je kan vanaf nu 116 tekens toevoegen aan een tweet.

Zoals gezegd zal het in de nabije toekomst ook beschikbaar komen voor Android. Binnenkort kunnen we ook de Foursquare-integratie verwachten in de Twitter-app.

via TNW

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel