Twitter werkt aan Foursquare-integratie

Het sociale netwerk Twitter heeft zojuist bekend gemaakt dat het werkt aan Foursquare-integratie. De samenwerking is opvallend. Eerder wees Facebook, Foursquare de deur.

Foursquare integratie

Twitter heeft bekend gemaakt dat het werkt aan de integratie van locatiedienst Foursquare. Het zal mogelijk worden om bij het toevoegen van je locatie een plaats uit Foursquare te selecteren. Op deze manier kan je dus er voor kiezen om bij een specifieke plaats in te checken. De Foursquare-integratie zal beschikbaar komen voor in ieder geval de mobiele apps voor Android en Apple iOS. Ook naar de webversie zal de integratie komen, zo is de verwachting.

Het is goed mogelijk dat Twitter de Foursquare-integratie zal gebruiken om tweets vanuit een bepaalde plaats te koppelen. Wanneer je bijvoorbeeld tijdens een concert incheckt bij een concerthal, kan je de tweets van anderen uit de zaal lezen.

Instagram en Foursquare

De samenwerking tussen Twitter en Foursquare is opvallend. Eerder verwijderde het sociale netwerk Facebook de locatiedienst Foursquare uit Instagram. De plaatsen in Instagram worden sindsdien geladen uit de Facebook Places database. Foursquare lanceerde vorig jaar de check-in app Swarm, Foursquare werd toen voortgezet als digitale stadsgids.

Lees ook

Reageer op dit artikel