Twitter voert Material Design door in app [update]

Het sociale netwerk Twitter is begonnen met het uitrollen van Material Design in de app van Twitter. Het netwerk voert onder andere de drijvende knop door. 

Twitter is begonnen met het uitrollen van Material Design in de Twitter-app. We zien in de applicatie onder andere de nieuwe “floating action button”, ook wel bekend als de drijvende knop. Deze geeft je de mogelijkheid om snel een tweet op te stellen.

Twitter Material Design

De drijvende knop geeft je de mogelijkheid om naast een tweet op te stellen, ook een foto te maken, de galerij te openen of de concept-berichten te bekijken. Ook kan er nu gebruik gemaakt worden van de interne browser.

Om Material Design in de Twitter-app te krijgen hoef je geen update uit te voeren, de nieuwe elementen worden middels een update aan de serverzijde toegevoegd. Eerder schreven we al over vernieuwde weergave van links in de Twitter-app.

Update 11-03-2015 10:30: Twitter heeft gisteravond bekend gemaakt dat het ook de profielen een kleine update gaat geven. De vormgeving van de profielen krijgen een iets gewijzigde interface en maken het gemakkelijker om foto’s, update en favorieten te bekijken.

Twitter
Twitter
Ontwikkelaar: Twitter, Inc.
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel