Vivo Nex is full-screen smartphone met uitschuifbare camera

De Chinese fabrikant Vivo heeft de Nex smartphone gepresenteerd. De Nex is een zogenoemde full-screen smartphone zonder schermranden en zonder notch. Daarbij is er een uitschuifbare camera.

Vivo Nex

De Vivo Nex is de nieuwste smartphone van de Chinese fabrikant. Het design is uniek; de volledige voorkant bestaat uit scherm; om precies te zijn een 6,59 inch Super AMOLED-display. Dit levert een screen-to-body ratio op van meer dan 91 procent. Bij de Galaxy S9 is dit bijvoorbeeld rond de 84 procent.

Vivo Nex

Er is bovenaan het toestel wel een zeer dunne schermrand. Hierin is bijvoorbeeld de nabijheidssensor verwerkt. De front-camera is op het eerste gezicht niet zichtbaar. Echter is deze verwerkt in de bovenkant van het toestel en kan op die manier uitgeschoven worden. Bij een gesprek wordt gebruik gemaakt van een speciale techniek die trilt. Dit moet zorgen voor een goede gesprekskwaliteit.

Er is 8GB RAM, een Snapdragon 845 processor en 128GB/256GB opslagruimte. De telefoon is verder voorzien van een 12MP + 5MP dual-camera, een 4000 mAh accu en de eigen Funtouch OS 4.0 skin, gebaseerd op Android 8.1 Oreo.

Het toestel zal vanaf vandaag, 13 juni beschikbaar zijn, maar alleen in china. De prijs start op omgerekend 600 euro.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel