Vivo, zusje van OnePlus, presenteert 12 juni smartphone zonder randen

Vivo is mogelijk de eerste fabrikant die een toestel aankondigt zonder schermranden. De gehele voorkant is voorzien van scherm. Een vingerafdrukscanner is onder het scherm geïntegreerd en de camera komt omhoog uit de bovenzijde van de telefoon. Wat kunnen we verwachten?

Vivo op 12 juni

Op 12 juni zal Vivo, het zusterbedrijf van OnePlus en Oppo, haar nieuwe smartphone aankondigen. De fabrikant spreekt in een teaser over ‘de toekomst van de smartphone, is hier’ en noemt daarbij de genoemde datum. De smartphone die we mogelijk gaan zien is de Vivo Apex. Een prototype werd tijdens het Mobile World Congress al getoond, maar nu zou het bedrijf dus al klaar zijn voor de definitieve versie.

Vivo 12 juni

De telefoon is een zogenoemd ‘fullscreen-model’ waarbij er geen schermranden aanwezig zijn; ook geen notch. Dit betekent dat er aan de voorzijde geen ruimte is voor de camera. Vivo plaatst de camera in de behuizing aan de bovenkant. Bij het gebruik van de camera schuift deze dus uit de behuizing. De smartphone zal verder over een vingerafdrukscanner onder het scherm beschikken. Hierbij hoeft niet één specifieke plaats aangeraakt te worden maar kan het hele onderste gedeelte van het scherm gebruikt worden.

De aankondiging van Vivo zal in Shanghai plaatsvinden. Vivo zelf is niet officieel te koop in ons land. De kans dat daarmee het toestel naar Nederland komt is erg klein, maar gezien Oppo en OnePlus bij dezelfde familie horen, zal dit zeker niet het laatste toestel zijn met deze nieuwe innovaties. Echter kan het bedrijf ook het over een andere boeg gooien en de smartphone wellicht wel in Europa uitbrengen. In onderstaande video wordt het toestel ook getoond.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel