Asus presenteert schitterende ZenFone 5-serie voor 2018 op MWC: met notch

De Asus ZenFone-serie voor 2018 is een feit. Zojuist heeft Asus haar persconferentie gehouden in de Spaanse stad Barcelona. De Asus ZenFone 5 serie bestaat uit drie toestellen; de Asus ZenFone 5 zelf, de ZenFone 5 Lite en ZenFone 5Z. Vooral de 5Z is een zeer interessant toestel.

ZenFone 5 (2018) aangekondigd

Waar eigenlijk alle merken hun aankondiging tijdens het Mobile World Congress al hebben gedaan, heeft Asus nu pas het doek van haar nieuwe toestellen gehaald. We zien in de Spaanse stad Barcelona de nieuwe Asus ZenFone 5-serie voor 2018. Ja, voor 2018. In 2014 verscheen ook al een ZenFone 5-serie, maar dat was nog in de tijd van Android Jelly Bean.

Asus heeft aandacht besteed aan de kunstmatige intelligentie (Ai). De camera kan bijvoorbeeld aan de hand hiervan voor verschillende situaties de beste instellingen kiezen, zestien verschillende modi om precies te zijn. Ook is er een eigen variant van de AR Emoji van Samsung en Animoji van Apple; ZeniMoji. Hiermee kun je eigen emoji maken van jezelf. Tevens belooft Asus lage toestelprijzen, al zijn de definitieve prijzen nog niet bekend gemaakt.

Asus ZenFone 5Z

Asus ZenFone 5Z

Het meest interessante model uit de ZenFone 5-serie is de Asus ZenFone 5Z. De smartphone heeft een Snapdragon 845 processor met 8GB RAM en 64GB opslagruimte. De Asus ZenFone 5Z heeft een notch aan de bovenzijde van het scherm, een scherm met een grootte van 6,2 inch en een 19:9 beeldverhouding. De resolutie is Full-HD+.

Over Android 8.0 Oreo ligt de ZenUI 5.0 interface. Er is Hi-Res Audio 192 kHz / 24-bit en een vingerafdrukscanner aan de achterzijde. Het toestel is verder uitgerust met een dual-camera van elk 12 megapixel (f/1.8) en een 8 megapixel front-camera. De accu heeft een capaciteit van 3300 mAh. De 5Z is het echte interessante toestel dankzij zijn specs, maar ook dankzij zijn interessante prijs. Die komt namelijk onder de 500 euro te liggen.

Asus ZenFone 5

Asus ZenFone 5

De ZenFone 5 zelf heeft veel overeenkomsten met de 5Z, maar dan met iets minder krachtige hardware. De verschillen zitten hem in verschillende dingen. Zo is de Asus ZenFone 5 voorzien van een Snapdragon 636 processor, 4/6GB RAM en 64GB opslagruimte. De andere specificaties zijn gelijk, net als de notch aan de bovenkant van het beeldscherm. Net als de 5Z heeft ook de 5 gezichtsherkenning.

Asus ZenFone 5 Lite

Asus ZenFone 5 Lite

Dan is er ook nog de Asus ZenFone 5 Lite. Dit toestel heeft zowel aan de voorkant als aan de achterkant een dubbele camera. Bij de front-camera is dit tweemaal 20 megapixel, aan de achterkant tweemaal 16 megapixel. De Lite heeft een Full-HD+ display met een beeldverhouding van 18:9 en een grootte van 6,0 inch. De smartphone wordt uitgebracht met een Snapdragon 430 of 630 processor, afhankelijk van de markt.

Er is verder 3/4GB RAM, 32/64GB opslagruimte en Android 8.0 Oreo met de eigen ZenUI interface. Anders dan de andere twee toestellen is er een Micro-USB poort in plaats van een USB-C aansluiting.

Release en prijs

Zoals gezegd ontbreken de verkoopprijzen en de releasedata op dit moment. Zodra we hier meer informatie over hebben, zullen we je uiteraard op de hoogte houden. Alle details die tot nu toe bekend zijn hebben we voor je gebundeld op de toestelpagina’s via onderstaande buttons.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel