Asus werkt aan nieuwe ZenFone met Android Go

Toestellen met Android Go hebben de nieuwste versie van Oreo, maar zijn voorzien van minder krachtige hardware. Nadat Nokia plannen heeft voor zo’n toestel en ook andere fabrikanten bezig zijn, is nu ook Asus bezig aan een ZenFone met Android Go.

Asus ZenFone met Android Go

Asus is achter de schermen bezig met een nieuwe smartphone welke draait op Android Go. Android Go is gebaseerd op Android 8.1 Oreo, de nieuwste versie van het besturingssysteem, maar bedoeld voor toestellen met niet al te krachtige hardware. Verschillende applicaties zijn bijvoorbeeld aangepast naar Go-versies die wat meer uitgekleed zijn; zoals Google Maps Go.

De eerste gegevens spreken over de Asus ZenFone X00RD, een codenaam van Asus. De smartphone is volgens deze gegevens voorzien van een Snapdragon 425 processor en is voorzien van 1GB RAM. Vermoedelijk ligt de prijs rond of onder de 100 euro. Omdat het hier gaat om niet krachtige hardware en het besturingssysteem Android 8.1 Oreo, betekent dit dat dit een Android Go toestel zal zijn.

Helaas ontbreken verdere details. Nokia heeft eerder al bekend gemaakt dat de Nokia 2 ook een Android Go-toestel zal worden met de komende Oreo-update. Het is niet bekend wanneer de Asus ZenFone met Android Go gepresenteerd wordt.

De foto boven het artikel toont de Asus ZenFone 2

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel