Nokia gaat Nokia 2 voorzien van Android 8.1 Oreo met Android Go

De meest betaalbare smartphone van Nokia, de Nokia 2, zal uitgerust worden met Android 8.1 Oreo met verschillende optimalisaties en aanpassingen. Om de beste gebruikservaring te kunnen bieden zal Android Go toegepast worden.

Android Go voor Nokia 2

De Nokia 2 wordt begin volgend jaar in de winkels verwacht. Volgens de laatste berichten zal de smartphonefabrikant uit Finland het betaalbare toestel direct van Android 8.1 Oreo voorzien en hierbij versie 8.0 overslaan. Hiervoor maakt HMD Global gebruik van Android Go, de aangepaste versie van Android voor minder krachtige toestellen.

Nokia 2 android go

We schreven donderdag al dat de Nokia 1, die nog niet is aangekondigd, vermoedelijk een Android Go toestel zal zijn. Android Go is een aangepaste versie van Android met specifieke verbeteringen rondom het gebruik van het (werk-) geheugen. Hierdoor zijn er bijvoorbeeld aangepaste versies van Google-apps te vinden zoals Google Maps Go en YouTube Go.

De Nokia 2 is een smartphone met een 5,0 inch HD-display, Snapdragon 212 1.3 GHz quad-core processor, 1GB RAM en 8GB opslagruimte (uitbreidbaar). De telefoon zal op de Nederlandse markt gebracht worden voor ongeveer 120 euro.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel