Nokia 1 krijgt Android Go, HD display en zal 80 euro gaan kosten

Nokia is druk bezig met het portfolio uit te breiden. Volgens de laatste berichten staat ook de Nokia 1 op de planning. Dit moet een Android Go-toestel worden met een prijskaartje van rond de 80 euro. Wat krijg je voor acht tientjes van HMD Global?

Nokia 1 wordt Android Go-toestel

De Nokia 2 is momenteel het goedkoopste toestel van de Finnen, maar de Nokia 1 zou in de startblokken staan. Het toestel krijgt een aangepaste versie van Android, wat de naam Android Go heeft gekregen. Dit betekent dat het toestel de volledige Android-beleving krijgt, maar sommige dingen in aangepaste vorm. Dit geldt bijvoorbeeld voor een aangepaste versie van Google-apps zoals Google Maps Go.

Nokia 2 range
De Nokia 2

Volgens doorgaans aardig goed geïnformeerde bron krijgt het toestel een HD-resolutie beeldscherm, wat uniek is in deze prijsklasse. Tevens zal de Nokia 1 voorzien zijn van 1GB RAM-geheugen en 8GB opslagruimte. De telefoon zal omgerekend een prijskaartje krijgen van tussen de 75 en 80 euro.

Onduidelijk is of het toestel ook in Europa zal verschijnen. Het zou goed kunnen dat de Nokia 1 met Android Go alleen voor de opkomende markten is bedoeld. Zodra er meer bekend is houden we je uiteraard op de hoogte!

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel