Vivo presenteert knop- en poortloze Apex 2019 met full-screen vingerafdrukscanner

Vivo, waar OnePlus een zustermerk van is, heeft een nieuwe smartphone gepresenteerd. Het is de Vivo Apex 2019, zonder poorten of aansluitingen, maar met een full-screen vingerafdrukscanner.

Vivo Apex 2019

Vivo behoort tot hetzelfde moederbedrijf als Oppo en OnePlus en dat merk heeft nu een nieuwe smartphone aangekondigd. De Vivo Apex 2019 is een stijlvolle telefoon en kan heel goed revolutionair zijn. We zien namelijk geen poorten, aansluitingen of openingen. Dit betekent dat er ook geen volumetoets, power-button of andere knop op het toestel is te vinden.

Vivo Apex 2019

Aan de voorzijde zien we een 6,39 inch Full-HD+ beeldscherm met een resolutie van 2340 x 1080 pixels. Er is geen notch of andere opening aanwezig. Een front-camera is er niet. De achterkant spiegelt, zodat je een soort van vervanger hebt. Foto’s schiet je met de 13MP + 12MP dual-camera. Er is een Snapdragon 855 met 12GB RAM en 512GB aan opslagruimte aan boord.

Vivo Apex 2019 zijkant

De Vivo Apex 2019 heeft Body SoundCasting-technologie. Dit vervangt grotendeels de speaker en laat het scherm trillen om geluiden te produceren. Een speciale oplader met connectoren gebruik je voor het opladen. Omdat een volumetoets en power-button ontbreekt, werkt alles met verborgen sensoren die aanrakingen herkennen en drukdetectie hebben.

Vivo Apex 2019 opladen

Iets wat de Vivo Apex 2019 ook biedt als eerst is 5G. Hiermee is het de eerste volledig functionele 5G-telefoon. Een ander interessant deel van het toestel is dat het volledige scherm gebruikt kan worden als vingerafdrukscanner. Het maakt dus niet uit waar je op het scherm je vinger legt om hem te ontgrendelen.

De Vivo Apex 2019 komt in het zilver, zwart en wit op de markt. Een komst naar Nederland lijkt uitgesloten, omdat het merk hier niet actief is. We zijn benieuwd of zusterbedrijven Oppo en OnePlus deze technologieën ook gaan gebruiken en of de Europese markt hier wel klaar voor is. Een prijskaartje is niet bekend gemaakt. Ook Meizu, eveneens een zustermerk van Oppo en OnePlus, heeft een dergelijke smartphone aangekondigd.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel