Smartphonefabrikant Vivo treft voorbereidingen voor komst naar Europa

Vivo, behorend tot hetzelfde bedrijf als OnePlus en Oppo, bereidt haar komst naar Europa voor. Het bedrijf heeft vacatures online gezet, waaruit de komst naar de Europese landen duidelijk wordt.

Vivo naar Europa

In thuisland China heeft smartphonemerk Vivo al aardig wat consumenten voor zich weten te winnen. Nu waagt het Chinese bedrijf de oversteek naar Europa. Althans, dat is de verwachting. De collega’s van Androidworld zijn op een reeks vacatures gestuit, waaruit duidelijk wordt dat het voet op Duitse bodem wil zetten. Duitsland zal dus het eerste land zijn waar Vivo zich op zou willen richten.

Vivo V15 Pro

Uit de vacatureteksten wordt onder andere duidelijk dat het merk zich wil richten op nieuwe productlanceringen, waaronder voor Europa. Het merk is nu nog niet actief in Europa, maar dit kan binnenkort zomaar gaan veranderen. Eerder waagde Oppo deze gok en ook OnePlus deed dat. Inmiddels gaat dat allemaal de goede kant op. Ook Xiaomi breidt zich steeds verder uit in Europa.

Vivo is in Nederland voor de meeste mensen onbekend. Wel duikt de naam Vivo op, op de reclameborden bij voetbal en zien we regelmatig interessante producten van de fabrikant. Vorig jaar verscheen de Nex; de eerste smartphone met pop-up camera.

Het is niet bekend of Vivo ook plannen heeft om zich naar Nederland te vestigen. Toestellen die nu verkrijgbaar zijn, zijn middels grijze import hierheen gekomen.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel