Vlindertelling 2017: tel dit weekend vlinders via de Vlindermee app

Dit weekend kun je tijdens de Tuinvlindertelling 2017 meehelpen met het in kaart brengen van vlinders in Nederland. Op 4, 5 en 6 augustus 2017 kun je namelijk via de Vlindermee app een telling bijhouden voor de Vlinderstichting.

Vlindertelling 2017

In de periode van eind juli en begin augustus heb je de meeste kans om vlinders te zien in je tuin. Dit is voor de Vlinderstichting reden om de hulp in te roepen van de Nederlanders en een kwartiertje de vlinders in de tuin te tellen. Ieder jaar wordt een vlindertelling gehouden en dit keer is dat voor de negende keer.

Vlindertelling 2017 app

De landelijke tuinvlindertelling 2017 begint op vrijdag 04 augustus om 10:00 uur en sluit zondag 6 augustus om 17:00 uur. Iedereen mag meedoen en hiervoor hoef je niet het hele weekend in je tuin te zitten, maar een kwartiertje is genoeg. Je telt iedere vlinder die je ziet en geeft deze door via de Vlindermee app.

Vlindermee app

De Vlindermee app is in een nieuw jasje gestoken. Met de applicatie kun je niet alleen je telling doorgeven voor de vlindertelling 2017, maar kun je ook snel de juiste vlinder vinden aan de hand van verschillende criteria zoals de kleur of naam.

Vlindermee app

Voor de Vlinderstichting zijn de gegevens over vlinders van groot belang. Op deze manier kan namelijk op de juiste manier bescherming geboden worden voor vlinders. Dit omdat vlinders snel reageren op klimaatverandering. De app is gratis te downloaden uit de Play Store via onderstaande button.

Lees ook: Grote weer-app test 2016: wat is de beste weer-app?

Vlindermee
Vlindermee
Ontwikkelaar: De Vlinderstichting
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel