Vlindertelling 2016: doe mee via de Vlindermee app

Tijdens de Tuinvlindertelling 2016 kan je weer helpen met het in kaart brengen van het aantal vlinders in Nederland. Gemiddeld komen in de tuin zeven verschillende soorten vlinders voor. De Vlinderstichting laat je met de Vlindermee app vlinders tellen op 5, 6 en 7 augustus 2016 tijdens de Vlindertelling.

Vlindertelling 2016

Tijdens de Vlindertelling 2016 op 5, 6 en 7 augustus kan je de Vlinderstichting helpen met het verzamelen van cijfers. Het gaat hierbij om cijfers over hoe vaak een vlinder in Nederland voorkomt. Hiermee wil de stichting inzichtelijk krijgen hoe het met de vlinder gaat in de Nederlandse tuinen. Volgens de Vlinderstichting zijn de cijfers van grote waarde, omdat dagvlinders snel op veranderingen in het milieu en klimaar reageren.

Vlindermee app

Het is niet lastig om te helpen met het tellen van vlinders tijdens de Tuinvlindertelling. Je noteert in de Vlindermee app precies welke vlinders je op een bepaald moment ziet. Denk aan de dagpauwoog, koolwitje, de atlanta of de kleine vos. Je kunt via de app het telformulier invullen en zo precies doorgeven welke vlinders er in je tuin zitten. Ook vind je in de applicatie informatie over de grootte en de kenmerken van een vlinder. Ook vind je er verschillende foto’s, de tijd waarin ze voorkomen en nog veel meer nuttige details. Voordat je je eigen telling doorstuurt kan je ook nog een eigen foto meesturen.

App downloaden

De Vlindertelling app kan je downloaden uit de Play Store via onderstaande button.

Vlindermee
Vlindermee
Ontwikkelaar: De Vlinderstichting
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel