Vodafone start dit jaar met aanbieden bellen via WiFi-netwerken

Naast KPN gaat nu ook Vodafone starten met het aanbieden van telefoongesprekken via WiFi. Daarmee zal Vodafone de eerste provider in Nederland zijn die een dergelijke dienst aanbiedt aan haar klanten.

Vodafone klanten kunnen binnenkort WiFi-bellen

Vodafone zegt zelf in een vergevorderd stadium te zijn wat betreft het bellen via WiFi-netwerken. Vanaf de herfst van 2016 zal het voor klanten van de provider mogelijk zijn om via WiFi te bellen. Ook krijgen klanten daarbij VoLTE ondersteuning op het 4G-netwerk.

“Qua buitendekking horen de Nederlandse mobiele netwerken wereldwijd tot de top en de onderlinge verschillen zijn klein. De ruimte om te verbeteren ligt vooral binnenshuis, zeker met de verhoogde aandacht voor duurzaam bouwen waardoor binnendringen met een mobiel signaal lastiger wordt”, zegt Eben Albertyn, CTO van Vodafone Nederland. Het bellen via 4G en WiFi moeten een stabiele HD-gesprekskwaliteit garanderen.

Het bellen via WiFi werkt volgens Vodafone op ieder WiFi-netwerk en het maakt dus niet uit bij welke provider je zit met het internet in huis. Naast Vodafone heeft KPN ook aangekondigd het WiFi-bellen te gaan ondersteunen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel