Vodafone Duitsland moet per direct verkoop HTC staken

In Duitsland is telecomprovider Vodafone het bevel gegeven onmiddellijk de verkoop van HTC-toestellen te staken. De reden hiervan is het octrooi ‘HD Voice’. Bij verschillende smartphones van HTC zou dit patent geschonden zijn. Ook ZTE en Alcatel zouden uit de schappen gehaald zijn omtrent het schenden van het octrooi.

HTC verkoop Duitsland

Vodafone moet in Duitsland per direct de verkoop van HTC-smartphones staken. Alle winkels van de telecomprovider bij onze Oosterburen zouden de opdracht hebben gekregen om de desbetreffende apparaten en het daarbij horende promotiemateriaal uit de winkel te halen.

HTC One M8

Volgens het Duitse bedrijf Saint Lawrence Communications schenden HTC, ZTE en TCT (fabrikant van Alcatel) de octrooien die het bedrijf heeft voor het coderen van audio. Het gaat dan specifiek op patenten voor HD Voice. De verkoop zou weer hervat mogen worden als het probleem door HTC en de eigenaar van het patent het geschil hebben bijgelegd.

Het gaat om de volgende toestellen van de Taiwanese fabrikant;

Daarnaast worden ook verschillende toestellen van Alcatel, ZTE en Vodafone (Smart-serie) zelf uit de verkoop gehaald, zo melden de Duitse collega’s van Mobiflip. De HTC 10 zou wel gewoon nog verkocht worden bij de Duitse tak van Vodafone.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel