Vodafone maakt van je NFC-smartphone een autosleutel

Je autosleutels kunnen mogelijk in de toekomst vervangen worden door je smartphone met NFC. Vodafone is samen met Mercedes-Benz een samenwerking aangegaan die dit mogelijk moet maken. In de toekomst zullen smartphones onze auto’s kunnen openen door middel van deze chip.

NFC als autosleutel

NFC biedt veel mogelijkheden om snel en draadloos, op een hele kleine afstand, bestanden te kunnen uitwisselen. Nu zijn Vodafone en Mercedes-Benz in Duitsland een samenwerking gestart om verder hiermee te innoveren. Zo moet het mogelijk worden om je auto te openen middels NFC. Voordat het werkt zal je de auto natuurlijk eerst moeten koppelen. Auto’s die werken met deze techniek kunnen door samenwerking met Vodafone via NFC gestart en geopend worden.

Om het te laten werken heb je een speciale NFC-simkaart van Vodafone nodig, samen met de bijbehorende Wallet-app van Vodafone en een smartphone die NFC al ingebouwd heeft zitten. De NFC-chip is nodig omdat hier de digitale gecodeerde versie van de autosleutel in opgeslagen staat. Mercedes-Benz meldt dat deze service als eerst alleen beschikbaar is voor de nieuwe E-Klasse. In onderstaande video (vanaf 08:06 minuut) wordt de NFC-technologie besproken.

Een voordeel van de nieuwe technologie is dat er geen internetverbinding noodzakelijk is. Dus mocht je ergens staan zonder signaal dan zal je je auto te allen tijde alsnog kunnen openen en starten. Of en wanneer de NFC-autosleutel ook naar Nederland komt, is nog niet bekend. De eerste stap is in ieder geval gezet.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel