Waze: Nederland voor tweede keer beste land om auto te rijden

Waze heeft voor het tweede jaar op rij onderzocht in welk land je het beste en veiligste auto kunt rijden, Nederland is hierbij voor de tweede keer op de eerste plaats geëindigd. Via Waze kunnen weggebruikers anderen waarschuwen voor ongevallen, files en andere gebeurtenissen. Ook zijn de meldingen van Waze terug te vinden in Google Maps.

Waze Driver Satisfaction

Dit jaar heeft Waze van 38 landen onderzocht hoe druk het verkeer is, de veiligheid in het verkeer en diensten voor automobilisten. Ook de kwaliteit van de wegen, beoordeling van de sociale economie en een beoordeling van het aantal Waze gebruikers werd meegenomen in het onderzoek. Nederland eindigde op de eerste plaats in het onderzoek, wel zou de toegang tot parkeerplaatsen en pompstations beter kunnen.

Waze Driver Satisfaction NL

Na Nederland staan Frankrijk en de Verenigde Staten op plaats twee en drie. Net als vorig jaar vinden we El Salvador op de laatste plaats, net daarboven vinden we landen als Panama, Guatamala en de Fillipijnen als onveiligste landen. Ook maakte Waze een lijst van metropolen waarbij de Franse stad Valence op de eerste plaats eindigde, gevolgd door de Franse stad Tours. Als onveiligste stad vinden we Cebu op de Fillipijnen in de lijst van 186 onderzochte steden.

Wil je de volledige lijst van resultaten bekijken dan kun je deze in handig PDF-formaat downloaden. Je kunt ook een interactieve kaart bekijken van alle resultaten op de website van Waze.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel