Wear OS ontvangt grote ‘H’-update vol nieuwe functies

Google heeft een grote update aangekondigd voor het smartwatch-platform Wear OS, voorheen Android Wear. Opvallend genoeg heeft Google de update de naam ‘H’ gegeven.

Wear OS H update

Een aparte versienaam voor een update; H. Dat is de naam van de grotere update voor Wear OS, die we binnenkort op de smartwatch kunnen verwachten. Google heeft de nieuwe versie een reeks nieuwe functies meegegeven die het gebruik van de smartwatch verder moet verbeteren. Overigens is niet bekend waar de letter H voor staat.

Wear OS h

Eén van de nieuwe functies is een verbeterde Battery Saver Mode. Hiermee wordt de levensduur verder verlengd. Er kan namelijk voor gekozen worden dat enkel de tijd getoond wordt als het batterijniveau onder de 10 procent daalt. Ook kan het horloge na 30 minuten inactiviteit automatisch naar diepe slaapstand gaan om batterij te sparen. Een andere verbetering is dat je voortaan eenvoudig kunt verdergaan in een app op je horloge, als waar je bent gebleven. Google belooft ook dat je voortaan sneller het horloge kunt uitschakelen, door de power-button ingedrukt te houden en vervolgens twee opties ziet; Uitschakelen of Opnieuw opstarten.

De update zal in de komende maanden pas uitgerold worden. Overigens is niet bekend welke smartwatches de update zullen krijgen. Daar zal ongetwijfeld in de komende tijd meer over bekend worden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel