Wear OS update brengt Tiles voor standaard functies

Google gaat Wear OS binnenkort van een update voorzien die zogeheten Tiles naar het besturingssysteem zal brengen. Met deze widget-achtige schermen krijg je snel toegang tot bijvoorbeeld afspraken of het weerbericht.

Tiles in Wear OS

Je smartwatch krijgt er binnenkort een nieuwe functie bij, dat blijkt uit een video die door Google is gepubliceerd. Met Tiles heb je de keuze uit een zestal nieuwe schermpjes waar je doorheen kunt scrollen. Het gaat dan om een weerbericht, hartslag, hoofdpunten, volgende afspraken, timer en fitness doelen. De verschillende Tiles kunnen door de gebruiker in willekeurige volgorde worden gezet.

De functie rolt vermoedelijk de volgende maand uit naar smartwatches maar kan verschillen per telefoon, soort horloge en locatie. Het blijft dus nog even spannend wanneer we de tegels op Wear OS kunnen gebruiken. Of er ook Tiles gemaakt kunnen worden door ontwikkelaars is niet helemaal duidelijk, misschien dat er tijdens het aanstaande Google I/O evenement meer informatie beschikbaar komt.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel