Werkt Google aan een abonnement voor Android apps en games?

Een abonnement voor betaalde applicaties en games, gebruikers schijnen hier wel oren naar te hebben. Een nieuwe verwijzing in het installatiebestand van de Google Play Store wijst op de komst van een dergelijk abonnement.

Play Pass abonnement

Onder de naam ‘Play Pass’ zou de dienst beschikbaar moeten komen, zo blijkt uit een stuk tekst uit het installatiebestand van de Play Store. Het bestaan van Play Pass werd al ontdekt in juni maar een recente enquete in het Google Opinion Rewards programma verwees ook al naar de term “Pass”. Gebruikers werd hier gevraagd hoe goed het woord “Pass” een abonnement voor apps en games omschreef.

Google Play Pass

Play Pass zou gebruikers voor een maandelijks bedrag moeten voorzien van premium apps en games die anders los gekocht zouden moeten worden. Het is denkbaar dat deze applicaties dan wel een vorm van DRM bevatten tegen het kopiëren van de apps en games. Hoe de dienst vorm gaat krijgen is nog afwachten geblazen, duidelijk is wel dat Google nieuwe manieren zoekt om apps en games via een verdienmodel aan de man te brengen.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel